SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bra prestation i Karlskoga.
2020-08-08 11:08

Efter att Värmlands fotbollsförbund hade konstruerat en serie för det här laget så hamnade vi slutligen i P17-19 Värmland.

 

Premiären var borta i Nykroppa och mot ett vilt kämpande samt effektivt lag så stod Nykroppa slutligen som segrare (4-1). Domarinsatsen i denna match var minst sagt undermålig och fanns mer att kräva av en domare. Samtidigt ska inte vi skylla ifrån oss, vår insats var inte tillräckligt bra då vi tillät oss att hamna i deras typ av spel. Vi hade många lägen för att kunna vinna matchen men ibland vill inte bollen in och vi behöver bli mer resoluta och effektiva när lägen ges. Mellan straffområden var vi det bättre laget men i straffområden blev vi hårt straffade.

 

Under den här träningsveckan (V.32) nåddes vi av nyheten att IFK Skoghall har valt att dra sig ur serien då de inte får ihop till ett lag. Otroligt tråkigt då det bästa sättet för killarna att utvecklas är genom att spela matcher och det är dessutom det roligaste med fotboll.

 

Inför matchen mot Karlskoga hade vi en handfull av duktiga spelare som inte kunde närvara p.g.a resor och kalasfirande. Men i deras avsaknad så fylldes det upp av duktiga spelare som gjorde ett mycket bra jobb och det visar att vi har en bra bredd i truppen.

 

Hur var matchen i Karlskoga då?

Första kvarten av matchen märktes det att Norrstrands IF var påkopplade och tog tag i matchen direkt. Vilket var otroligt kul att se då vi har haft problem med starterna av matcherna men här fanns det inga tendenser till en dålig start. Vi tar snabba beslut med bollen och låter bollen göra jobbet, det som saknas är enbart mål. Norrstrands IF såg verkligen ut som ett fotbollslag, röster hördes, man stod upp för varandra och krav ställdes på att alla spelare ska göra jobbet. Man spelade på ett och två tillslag, det märktes många gånger att Karlskoga hade svårt att hänga med i vårt tempo.

 

I och med spelövertaget så skaffar vi oss många hörnor och på en bra slagen hörna så blir det fel i kommunikationen hos hemmalaget, bollen tar i ribban men vi får inte in returen och det är väldigt nära att vi tar ledningen. Vi vinner boll högt upp i banan och skaffar lägen för att kunna ta ledningen i matchen. Karlskoga spelar ett rakt spel och är farliga i sina omställningar. Någon enstaka gång rann de igenom men då var mittbacksresen Oliver i vägen tillsammans med sin mittbackskollega Axel. Mellan straffområden är vi det bättre laget men Karlskoga är giftiga i sina omställningar och efter en god avvägd passning så tar de ledning med 1-0 och det blir halvtidsresultatet.

 

Inför andra halvlek så har både ledarstaben och killarna en känsla av att kunna vända matchen då vi anser att det enda som saknas är målen, sätter vi ett mål så lossnar det för killarna.

 

Med en nytändning inför andra halvlek så startar vi bra återigen och är det bättre laget mellan straffområden men det är i straffområden matcher avgörs. Vi tappar boll i fel lägen och Karlskoga är farliga i sina omställningar och lyckas göra 2-0, 3-0 och 4-0. Karlskoga är farliga i sina omställningar och vi blir väldigt hårt straffade av deras presspel då vi inte riktigt lyckas spela förbi den. Trots resultatet visar killarna upp mycket bra karaktär och jobbar i 90min samt försöker så gott man kan, mer än det kan man inte begära som tränare.

 

Vi förstår att känslan av att vi inte utvecklas och känslorna efter matchen (vilket man ska känna efter en förlust) om man tittar blint på resultatet, fokuserar man däremot på prestationen som killarna gör i matchen mot Karlskoga så tog vi stora steg idag. Smält förlusten och använd den som bränsle inför träningsveckan som kommer och så ska vi göra en bra prestation mot IK Viking (borta igen...) 16/6.


Nyhetsarkiv
NIF på Flygfyren Cup2018-08-03 22:28
NIF på Dalecarlia Cup2018-06-28 11:19
DM över för NIF2018-05-30 08:05
Derby-helg2018-05-20 12:33
Vidare i DM2018-05-16 07:47
Bortamatch mot Karlskoga2018-05-05 19:28
Seriepremiär div II2018-04-29 14:13
Seriepremiär div I2018-04-28 15:49
Ambitionsfotboll2018-04-12 11:18
 
Våra sponsorer