SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välförtjänt seger i värmeböljan!
2020-08-16 20:01
Det är inte många fotbollslag som har börjat med 3 raka bortamatcher, men nu blir det inga fler bortamatcher den här säsongen. Stort tack till ni föräldrar som har ställt upp och kört laget till bortamatcherna!

Inför matchen så pratade grabbarna om att snacka med varandra på planen med positiv förstärkning. Vi var överens om att vi skulle låta bollen göra jobbet genom ett snabbt passningsspel i extremhettan. Det vi har saknat i tidigare matcher är att slå bollen bakom backlinjen och därefter skapa tryck. 

Matchen börjar med att IK Viking skaffar sig ett par hörnor men vi är farliga i våra omställningar. Efter 10 min kommer Olle fri efter att vi har hittat Fabian rättvänd. Olle gör inga misstag utan prickar in 1-0. Roligt att vi spelar precis som pratade om inför matchen och gav oss resultat. Det skaffar oss lite andrum och vi skaffar oss ännu mer andrum i 21:e minuten. Påpasslige Viktor Sahlbäck lägger bollen i mål efter att Viking inte har fått iväg bollen i straffområdet. 

Viking är farliga med sina precisa långbollar bakom vår backlinje, vi hanterar många situationer på ett föredömligt sätt. Men i den 28:e minuten får Viking en straff efter att ha kommit igenom, det går att diskutera om det verkligen är straff. Men den inlånade målvakten Carl Holgersson står för en bra räddning och sprider energi i laget. En viktig räddning i ett viktigt skede. 
Därefter tar vi över matchen igen och innan halvtidsvila så smyger Bäckman bakom Vikings backlinje och petar in 3-0. 

3-0 i halvtid och killarna känner att de kan låta bollen göra jobbet ännu mer genom snabbare bolltempo. Andra halvlek märks det att värmen tar ut sin rätt hos spelarna i båda lagen. Killarna kämpar stenhårt i båda riktningarna och det märktes att vi börjar spela tillsammans offensivt och defensivt. All heder till IK Viking så kom med 12 spelare till matchen och kämpade hedersamt i 90min. 

Härlig seger och nu är det dags att spela fotbollsmatcher på hemmaplan för NIF P-03. Fortsätter vi med den arbetsinsatsen och är ödmjuka inför varje uppgift så kommer vi att fortsätta att utvecklas. Nästa match för NIF P-03 är 6 september hemma mot Säffle SK. Killarna har fått känna på seniorspel i diverse seniorlag i Norrstrands IF. Varje gång så har killarna presterat bra i matcherna och vilket i sin tur leder till positiva tongångar i föreningen. 

Bra prestation i Karlskoga.
2020-08-08 11:08

Efter att Värmlands fotbollsförbund hade konstruerat en serie för det här laget så hamnade vi slutligen i P17-19 Värmland.

 

Premiären var borta i Nykroppa och mot ett vilt kämpande samt effektivt lag så stod Nykroppa slutligen som segrare (4-1). Domarinsatsen i denna match var minst sagt undermålig och fanns mer att kräva av en domare. Samtidigt ska inte vi skylla ifrån oss, vår insats var inte tillräckligt bra då vi tillät oss att hamna i deras typ av spel. Vi hade många lägen för att kunna vinna matchen men ibland vill inte bollen in och vi behöver bli mer resoluta och effektiva när lägen ges. Mellan straffområden var vi det bättre laget men i straffområden blev vi hårt straffade.

 

Under den här träningsveckan (V.32) nåddes vi av nyheten att IFK Skoghall har valt att dra sig ur serien då de inte får ihop till ett lag. Otroligt tråkigt då det bästa sättet för killarna att utvecklas är genom att spela matcher och det är dessutom det roligaste med fotboll.

 

Inför matchen mot Karlskoga hade vi en handfull av duktiga spelare som inte kunde närvara p.g.a resor och kalasfirande. Men i deras avsaknad så fylldes det upp av duktiga spelare som gjorde ett mycket bra jobb och det visar att vi har en bra bredd i truppen.

 

Hur var matchen i Karlskoga då?

Första kvarten av matchen märktes det att Norrstrands IF var påkopplade och tog tag i matchen direkt. Vilket var otroligt kul att se då vi har haft problem med starterna av matcherna men här fanns det inga tendenser till en dålig start. Vi tar snabba beslut med bollen och låter bollen göra jobbet, det som saknas är enbart mål. Norrstrands IF såg verkligen ut som ett fotbollslag, röster hördes, man stod upp för varandra och krav ställdes på att alla spelare ska göra jobbet. Man spelade på ett och två tillslag, det märktes många gånger att Karlskoga hade svårt att hänga med i vårt tempo.

 

I och med spelövertaget så skaffar vi oss många hörnor och på en bra slagen hörna så blir det fel i kommunikationen hos hemmalaget, bollen tar i ribban men vi får inte in returen och det är väldigt nära att vi tar ledningen. Vi vinner boll högt upp i banan och skaffar lägen för att kunna ta ledningen i matchen. Karlskoga spelar ett rakt spel och är farliga i sina omställningar. Någon enstaka gång rann de igenom men då var mittbacksresen Oliver i vägen tillsammans med sin mittbackskollega Axel. Mellan straffområden är vi det bättre laget men Karlskoga är giftiga i sina omställningar och efter en god avvägd passning så tar de ledning med 1-0 och det blir halvtidsresultatet.

 

Inför andra halvlek så har både ledarstaben och killarna en känsla av att kunna vända matchen då vi anser att det enda som saknas är målen, sätter vi ett mål så lossnar det för killarna.

 

Med en nytändning inför andra halvlek så startar vi bra återigen och är det bättre laget mellan straffområden men det är i straffområden matcher avgörs. Vi tappar boll i fel lägen och Karlskoga är farliga i sina omställningar och lyckas göra 2-0, 3-0 och 4-0. Karlskoga är farliga i sina omställningar och vi blir väldigt hårt straffade av deras presspel då vi inte riktigt lyckas spela förbi den. Trots resultatet visar killarna upp mycket bra karaktär och jobbar i 90min samt försöker så gott man kan, mer än det kan man inte begära som tränare.

 

Vi förstår att känslan av att vi inte utvecklas och känslorna efter matchen (vilket man ska känna efter en förlust) om man tittar blint på resultatet, fokuserar man däremot på prestationen som killarna gör i matchen mot Karlskoga så tog vi stora steg idag. Smält förlusten och använd den som bränsle inför träningsveckan som kommer och så ska vi göra en bra prestation mot IK Viking (borta igen...) 16/6.

Fin start på höstsäsongen
2018-08-12 21:39
NIF fick en fin start på höstsäsongen efter 4 inspelade poäng under helgen.

På lördagen så spelade NIF 2-2 hemma mot Säffle/Sifhälla i div II och klättringen uppåt i tabellen kan börja.

I söndagens match i div I borta mot Degerfors blev det seger med 2-1. Mycket stark insats som bevisar att NIF är att räkna med oavsett motståndare.
NIF på Flygfyren Cup
2018-08-03 22:28
Genomgång efter första matchen
Även i år är NIF på cup i Norrtälje och Flygfyren Cup. 

Första matchen spelades mot Älta och slutade 0-0. Lagen hade en halvlek var så det får anses rättvist, men bra kämpaglöd som växte ju längre matchen led.

Följ NIF’s matcher i Flygfyren-appen, finns där appar finns. Alternativt på denna sida 


NIF på Dalecarlia Cup
2018-06-28 11:19
NIF är återigen på Dalecarlia Cup och deras framfart kan man följa via denna länk om man inte är på plats förstås... 

Det finns troligtvis en app att ladda ner också, finns iså fall där appar finns...


NIF tillbaka på vinnarspåret
2018-06-08 08:19
Efter ett par förluster både i div I och II så tog NIF en skön seger hemma mot Årjäng, matchen slutade 8-5. Härligt!!!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Start, 22/03 11:52 
Start, 01/02 11:01 
Start, 07/01 11:12 
Start, 12/11 19:00 
Start, 30/09 11:47 
Start, 29/09 10:37 
 
Våra sponsorer