SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrstrands Idrottsförening
Fotboll

NIF som två olika lag i dampremiären
2024-04-15 17:36

Två nykomlingar möttes i division 2 Västra Svealands dampremiär på Kroppkärrs IP.

Sala FF var klart mest och bäst framåt i första halvleken och Norrstrand i den andra.

Så oavgjort, 4-4, kan anses som ett ganska "rättvist" resultat.

Det var två nykomlingar som möttes i seriepremiären och på förhand såg Sala FF ut som ett lämpligt motstånd för nykomponerade NIF. Men bortalaget hade många starka spelare varav några inlånade från nya samarbetspartnern Gideonsberg, bland andra mittfältaren Maria Barsawme.

 

Västmanländskorna gjorde 0-1 genom  Lova Call efter ett inlägg från högerkanten i nionde matchminuten. Fyra minuter därefter gjorde Call 0-2 sedan NIF-försvaret stannat upp i visshet om att bollen varit utanför ena sidlinjen. 

Nyförvärvet Hilde Christoffersen reducerade till 1-2  i 19:e minuten, men fyra minuter senare svarade helt omarkerade Malin Johansson för 1-3.

Efter ett misslyckat uppspel i hemmalagets straffområde gjorde Call sitt tredje mål i matchen, 1-4 i 30:e minuten.  

Även om regnet avstannat och den hårda vinden mojnat en del såg det ut att bli en väldigt grå och dyster premiärdag för NIF-damerna.

 

Nytändning i pausen

 

Ett litet hopp tändes dock när Tova Sandström hörnnickade in 2-4 i 39::e minuten. Dessutom byttes Hanna Kolmodin in i hemmalaget och hon angav tonen för ett tuffare och mer bestämt närkampsspel.

Norrstrand inledde andra halvleken som ett nytänt lag. Elin Schützer hade tidigt en och Wilma Otterdahl två bra målchanser och efter en hörna svarade Alicia Jansson Kling för 3-4 i 53:e minuten. 

NIF var klart på gång och spelet var mestadels på Salas planhalva. Samtidigt var det ofta ont om hemmaförsvarare när Sala kontrade.

I 71:a minuten fick NIF utdelning på sin offensiva och riskfyllda taktik. Snabba Wilma Otterdahl kvitterade till 4-4.

Resten av matchen böljade spelet fram och tillbaka och det kunde mycket väl ha kunnat bli ytterligare ett eller två mål åt endera hållet. Men med tanke på Salas starka inledningshalva och Norrstrands remarkabla uppryckning efter pausvilan  kändes 4-4 som salomonisk rättvisa.

Drygt 50 personer bevittnade den svängiga premiärmatchen.

 

Text: Håkan Kamp

Foto: Lotta Ohlsson

 

BILDTEXT:
Norrstrands målgörare i seriepremiären: Alicia Jansson Kling, Wilma Otterdahl, Hilde Christoffersen och Tova Sandström.


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer