SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrstrands Idrottsförening
Fotboll

Stadgar
Här kan du ladda hem Norrstrands IF´s stadgar.

Klicka på texten
Stadgar NIF 120221.pdf »
Lite NIF historia:


Norrstrands IF bildades den 13:e September 1928


1934
Fick man hyra ett hönshus av Herr Andersson, Svinbäcken mer känd som ’Andersson i Boa’. Månadskostnad 5kr. De ca 15 grabbarna som skulle städa upp efter hönsen och ställa i ordning det nya klubbhuset drabbades alla av hönsloppor. Men fint blev det!


1945
övertog NIF den gamla militärbaracken som fram till branden var en populär och flitigt utnyttjad samlingslokal. Baracken sågades itu och drogs av medlemmarna över Kroppkärrssjöns is till den västra stranden. Här hölls det sedan dans både torsdag och lördag.

Bandy, bordtennis, boxning, minigolf, orientering, handboll, backhoppning och inte minst tyngdlyftning är några av de idrotter som tidigare representerats av NIF.


1949
inhandlades en full uppsättning fotbollsräkter. Vinröda tröjor, blå byxor och röd/blå randiga strumpor.


1952
slogs Mariehovs IF och NIF samman under Norrstrands IF


1954
ändrades klubbens färger till rött och vitt.

NIF hade tidigare sin ’hemma arena’ på Hagaborg.

Klubbhuset på Kroppkärrs IP är ifrån början två stycken skolsalar som byggts ihop.

Tyngdlyftarna gav NIF internationell berömmelse! Under 50-talet var det tyngdlyftningen som gav NIF de största rubrikerna. Göte ’Skuggan’ Wallgren, Nils ’Kalle’ Jakobsson och Lasse Ambjörnsson tillhörde landets starkaste grabbar och tävlade i SM, NM, EM och VM.

NIF var t.ex. bästa SM-klubb tre år i rad. Ambjörnsson var svensk mästare i lätt tungvikt 1955-57. Jakobsson blev svensk mästare sammanlagt i bantam 1951. 1952 hade han svenskt rekord i ryck med 90kg. Tungviktaren Wallgren var svensk mästare 1954-57.

’Osten’ och Lander. Mer behövs väl inte sägas om NIF´s eldsjälar. Alla vet vilka dom är och att de har tillbringat hur mycket tid som helst med Norrstrand.


Noterat genom åren:


1972
- 17-åring har hållit Norrstrands ’nolla’ i 540 spelminuter!

Månne har vi en svensk rekordhållare i Karlstad. Rekordhållare i fotboll. För att slå Norrstrands 17-årige målvakt krävs förvisso en hel del. Nej, knappast finns det någon juniormålvakt här i landet som fredat sitt seniorlags mål nio (9) timmar i sträck. Där till tre matcher i en så pass ’hög’ serie som div. IV.

- Det grämer mig att Gunnar inte fått chansen i Värmlands distriktslag än. Det är helt enkelt skamligt, säger Gunnars tränare i Norrstrand, ’Osten’.


1977
- Gunnar i Hammarby

Hammarbys fotbollshövding Lennart Nyman var i Karlstad och köpte loss Gunnar Wilhelmsson från Norrstrands IF. Sedan dess har allting skett mycket snabbt för den 23-årige värmlänningen. Han blev snabbt ordinarie i Hammarbys allsvenskalag och har även sju U-landskamper på sin meritlista.


1978
- Norrstrand fyller 50

En stor skara hade samlats i Folkets Hus när Norrstrands IF på fredagskvällen firade sin 50-åriga tillvaro. Gratulanterna stod i kö och många var också de som belönades för sina insatser inom idrotten. Efter prisutdelningen var det dags för supé med efterföljande underhållning och dans.


1988
Lördagen den 3 december firade Norrstrands IF sitt 60-årsjubileum på Travrestaurangen. Ungefär 200 deltagare deltog i jubileumsfestligheterna.


1996
Damlaget begärde sig ner i div. 4 inför säsongen för att där börja om med ett ungt lag. Det gick över förväntan och laget placerade sig som fyra och blev uppflyttade till div.3 redan säsongen 1997.

Internationellt har NIF mött bla Wimbledon FC, Watford FC, Ipswich Town, Glasgow Rangers och Nottingham FC i träningsmatcher.


2008
är Norrstrands IF en renodlad fotbollsförening med herrlag i div 5 och 7, damlag i div 3 och 4. Det jobbas på bra under försäsongen för att nå nya framgångar under året. I december firas föreningens 80:årjubileum


2009
spelar damerna i div 2 samt Svenska Cupen efter att ha gått obesegrade genom serien 2008. De spelar även i Senior- och Junior-DM som regerande mästare.


2010
är damerna tillbaka nere i div 3. Herrarna är en ynka poäng från att få kvala tillbaka upp i div 5.


2011
är herrarna kvar i div 6 med en mittplacering i tabellen. Damerna håller sig kvar i div 3. och i F17 går de till A-slutspel. 

I DM lyckas NIF´s ungdomslag mycket bra. Seger i Lilla VM för flickor, guld i P12, F13 och F14. På cupsidan har ungdomslagen varit både flitiga och framgångsrika. Det har blivit åtskilliga nya pokaler som pryder klubbstugan.


2012
kvalar herrarna till div 5 men missar i sista matchen mot Hertzöga BK. Man får ändå en plats i 5:an då Filipstad drar sig ur.


2013
går herrarna fram med stormsteg i 5:an och kvalar upp till 4:an med A-laget efter en mycket tuff sista och avgörande match mot Skattkärrs IF. Herr U går upp 6:an. Damerna ligger kvar i div 3 efter en bra genomförd säsong med ett mycket ungt lag.


2014
blir ett lite tyngre år. Herr A går tillbaka till 5:an och Dam A ner till 4:an. I Herr div 6 ligger NIF dock stabilt kvar. På ungdomssidan bärgas flera fina cupsegrar och NIF har representation med upp till finalspel i både DM P12 samt Lilla VM F16.


2015 Herrarna slutade på en 3:e plats i Div 5 och missade precis att få kvala... Damernas trupp desarmerades och i augusti kastade laget in handduken och utgick ur Dam div 4.


2016 startar ett samarbete med Skattkärrs IF på damsidan för skapa förutsättningar för att ha kvar fler tjejer i seriespel. Samarbetet slår väl ut och är planerat att fortsätt under 2017. Herrarnas A.lag faller än en gång på en hårsmån från att gå upp till div 4... Under vintern drar ett tänkt Herr J:lag igång men då flera något äldre spelare vill komma med blir det istället ett Div 7-lag av detta.


2017 Herrarna gör en bra vårsäsong men hösten går tyvärr trögare och kvarspel är inte aktuellt i år. Förutom samarbetet med Skattkärrrs IF i Dam Div 3 blir det i år även ett damlag i 5:an. Laget går från klarhet till klarhet och tar hem seriesegern och det blir spel i 4:an 2018. Div 3-laget hamnar på en 6:e plats. På ungdomssidan blir det seriesegrar i F14 Div 1, F15/16 Västra P13 Div 1, P14 Div 2 Västra.

 

NIF Ungdom
På ungdomssidan finns ett 30-tal matchlag i åldrarna 8-17 år. Antalet ungdomsspelare ligger stadigt på dryga 600. Det har under årens lopp blivit många seriesegrar och cupvinster till ungdomslagen och det är något som bådar gott för framtiden. För de allra yngsta finns Bollkul (5- och 6-åringar).


Om några år står förhoppningsvis dessa ungdomar i rödvita matchkläder i något av NIF´s seniorlag, redo för avspark, och ropar:


"KOM IGEN, NU TAR VI DEM!!!"

 
Våra sponsorer