SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrstrands Idrottsförening
Fotboll

5-0 i NIF-herrarnas seriepremiär
2024-04-15 17:40

Norrstrands herrar svarade för en riktig bra seriepremiär i division 5 Östra Värmland.

Spelet var både effektivt och underhållande för den relativt stora hemmapubliken på Kroppkärrs IP. Det mesta var mycket positivt - utom vädret!

Det regnade nästan oavbrutet och blåste konstant, med inslag av stormbyar, när NIF gästades av nykomlingen IFK Ölme.

Att hemmalaget valde att spela första halvleken i medvind underlättade säkert en del, men framför allt var det ett bestämt, löpvilligt och kreativt NIF som tog kommandot direkt efter första avsparken. Inte minst nyförvärvet Carl Niklasson skapade snabbt oreda i Ölmeförsvaret.

I åttonde matchminuten var tidigare försvarsklippan Isak Feltsten, som omplacerats till toppforward, nära att bli NIF:s förste målgörare i serien, men hans nick stoppades av ribban. 1-0 dröjde istället till 19:e minuten då samme Feltsten kom solo med Ölmemålvakten Pontus Andersson (bortalagets klart bäste spelare i premiären).

Bara två minuter senare var broder John Feltsten nära 2-0 på nick, men Andersson gjorde en extraordinär räddning.

 

Oäkta hattrick

Isak Feltsten svarade för NIF:s mål nummer två efter att ha dribblat bort Ölmemålisen i 25:e minuten.

På en distanskanon, ribba in, gjorde Jonathan Gullö 3-0 fem minuter senare.

Isak Feltsten fullbordade ett oäkta hattrick i matchminut 35, assisterad av Vilhelm Sjöberg.

Under andra matchhalvan fortsatte Norrstrand att dominera, men intensiteten var inte alls lika hög som under de första 45 minuterna, det var motvind och det gjordes dessutom fem byten.  Halvlekens enda mål gjorde inbytte Zack Kringsberg, efter att Ölmemålvakten lämnat retur på en hörnnick från avbytaren Albin Ahlsten Andersson i 68:e matchminuten.

Bortalaget hade en enda målchans på hela matchen och den uppstod efter en hörna. Men hemmamålvakten Jesper Tuvebrink höll nollan.

Cirka 75 åskådare såg premiären. Ingen dålig siffra med tanke på ruskvädret.

 

Text: Håkan Kamp

Foto: Andreas Nilsson

 

BILD: Norrstrands målskyttar i seriepremiären: Zack Kringsberg, Isak Felsten (3) och Jonathan Gullö, samt målvakt Jesper Tuvebrink


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer