SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrstrands Idrottsförening
Fotboll

"Bättre än förra året"
2024-04-12 12:06

I fjol kom Norrstrands topptippade herrlag fyra i division 5 Östra Värmland. Blir det comeback i fyran efter säsongen 2024?

- Den officiella målsättningen är att bli bättre än förra året, säger nye tränaren Roland Stenberg.

Stenberg och Jan-Ove Edgren efterträder tidigare huvudtränaren Jesper Johansson, som inte kunde fortsätta på grund av nytt jobb. Bytet skedde så sent som i månadsskiftet februari-mars.

- Egentligen är det ju minst två månader för sent för en sådan förändring. Men assisterande tränaren Tobias Fransson fanns ju kvar och även om det varit intensivt för oss nya tränare och spelarna, så har det samtidigt varit kul och inspirerande. Det finns absolut potential i den här truppen.

 

Stenberg och Edgren har även tidigare haft tränaruppdrag tillsammans, senast i FBK Karlstads damlag. De känner även nye lagledaren Paul Bouzy, som i fjol var sportchef för IF Karlstads damer.

 

"Rejält utmanade"

NIF-herrarna har spelat fem träningsmatcher: 4-1 mot IFK Kristinehamn, 2-3 mot Torsby, 1-4 mot Forshaga, 10-3 mot Fengersfors och 3-3 mot Skattkärr.

- Vi har mött bra motstånd i de flesta matcherna och blivit rejält utmanade på alla positioner, tycker Roland Stenberg.

 

Sedan i fjol har tre spelare lämnat Norrstrand och man har sex nyförvärv. A-lagstruppen består nu av hela 28 spelare. Dessutom finns gott om seniorspelare i klubbens B- och C-lag.

 

"Stort mod"

Division 5 startar ovanligt tidigt i år.

- Att få en bra start i seriespelet är alltid viktigt. Jag har också en stark känsla av att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre in på säsongen vi kommer. Vi vill spela med stort mod, men inte övermod, säger Stenberg.

 

Som förhandsfavoriter till seriesegern nämner Stenberg och Fransson Woody´s från Karlskoga och FBK Karlstads andralag.

 

I seriepremiären söndagen den 14 april möter Norrstrand IFK Ölme, som i fjol spelade i division 6 och nu siktar på att ta sig uppåt i seriepyramiden igen. Avspark klockan 13.

- Tyvärr har vi en del skador i truppen, men räknar med att kunna ställa upp med starkt lag ändå, säger Roland Stenberg.

 

Så sent som 2020 var NIF-herrarna bara ett mål från att kvala sig upp till division 3. Säsongen därpå åkte klubben ur fyran.

 

Text: Håkan Kamp

Foto: Lotta Ohlsson  

 

BILD: Roland Stenberg, Tobias Fransson och deras spelare tar sig an IFK Ölme i årets seriepremiär.

 

FAKTA

Fått: Oscar Christoffersen, IFK Skoghall, Oskar Hallstensson, Säffle, Christophe Johansson, comeback, Elmer Edgren, IF Karlstad, Adam Wester, Nordvärmland, och Carl Niklasson, Hallby (Jönköping).

Gått: Oscar Aronsson, klubblös, Hugo Lindstedt, studier Linköping, och Anton Tornqvist, uppehåll p g a jobb.


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer