Norrstrands Idrottsförening
Fotboll

6:e plats i Mästarcupen
2017-06-19 12:50
Sett till den lilla trupp vi ställde upp med, skadeläget och värmen under helgen så får vi vara mer än nöjda med en 6:e plats bland 16 av Sveriges bästa 14-årslag på Ilanda IP.
Stort grattis till AIK A som stod i en klass för sig i turneringen.

Vid lottningen på fredagskvällen så hamnade vi i ett gruppspel tillsammans med Furulunds IK, Luleå SK/Notvikens IK samt Ås IF. Gruppspelet på lördagen startade med en 9-0-seger mot Ås efter 5-0 i paus. Andra matchen slutade med en 0-2-förlust mot Furulund efter 0-0 i paus och sista baklängesmålet i slutminuten. Den avslutande gruppspelsmatchen mot Luleå/Notviken blev fysisk och en riktig kämpainsats gav 1-0-seger och avancemang till A-slutspel.

A-slutspelsgruppen kom att bestå av NIF, Adolfsberg, AIK och Onsala. Vi startade på söndagsmorgonen mot Adolfsberg, där det var mållöst i halvtid, men där vi direkt i andra halvlek släppte till ett distansskott strax utanför straffområdet som letade sig in. Mitt i andra halvlek kom andra målet, en otagbar volley. Med 7 minuter kvar reducerar vi och skapar mot slutet ett visst tryck, men förlust 1-2. Nästa match mot AIK i värmen på det snabba konstgräset kom att handla om försvarsspel, efter 0-4 i paus lyckades vi hålla andra halvlek mållös. I sista matchen mot Onsala var vi hetare och piggare än motståndarna och vann med 2-0 (1-0) efter en bra insats. Därmed match om 5:e plats.

I måndagens placeringsmatch mot Boo FF inledde vi med en bra första halvlek, där det skapades lite halvchanser åt båda håll. I andra tog värmen ut sin rätt och vår lilla trupp orkade inte fortsätta pressa, vilket resulterade i att Boo tog över allt mer. Ett närskott som gick stolpe in och en nick i mål tog luften ur matchen, det sista målet i slutsekunden på ett friläge var mer kuriosa, 0-3.

Vi summerar en bra insats av hela laget och åker hemåt solbrända och stolta efter en fin 6:e plats. Kul att vi fick förmånen att spela mot lagen som placerade sig på plats 1, 2 och 3.

Grattis till slutsegrarna AIK och tack till Hertzöga för ett bra arrangemang.